به فردی که توانایی و تخصص در زمینه سئو و بهینه سازی وب سایت هارا داشته باشید سئوکار می گویند. سئو امروزه قدرتمند ترین ابزار بازاریابی اینترنتی است که می توانید در کسب و کار اینترنتی شما بسیار موثر باشد و افزایش فروش چشمگیری را برایتان رقم بزند. در نتیجه در این مرحله از رشد کسب و کار قطعا نیاز به یک سئوکار حرفه ای خواهید داشت تا بتوانید پروژه وب سایت شمارا را در دست گرفته و به بهینه سازی آن بپردازد. در ادامه قصد داریم درباره با وظایف، استخدام، آموزش و دیگر موارد مرتبط با یک سئو کار صحبت کنیم.
شرح وظایف سئوکار چیست؟
برای اینکه بتوانیم شرح وظایف سئوکار را به خوبی درک کنیم باید یک دید جامعی نسبت به دنیای دیجیتال مارکتینگ داشته باشیم تا بتوانیم با افراد متخصص در این حوزه ارتباط کلامی برقرار کنیم تا نیاز های مارا به خوبی درک کنند. شرح وظایف سئوکار را در ادامه به صورت موردی برسی خواهیم کرد.
شرح وظایف سئو کار (مهارت های سخت)
- اجرای سئو داخلی
- اجرای سئو تکنیکال
- اجرای سئو خارجی
- ساخت استراتژی برای محتوای سایت
- ساخت استراتژی برای لینک سازی داخلی
- ساخت استراتژی برای بک لینک ها و رپورتاژ
- بهینه سازی محتوای مقالات
- لینک سازی داخلی
- ساخت بک لینک
- بهینه سازی و کاهش حجم تصاویر
- بهینه سازی ساختار و معماری محتوایی سایت
- افزایش سرعت سایت
- فشرده سازی کد های HTML,CSS,JS
- بهینه سازی فاکتور های FCP-CLS
- فعال سازی کش و لیزی لود
شرح وظایف سئوکار (مهارت های نرم)
- ارتباط با کارفرما و درک هدف کارفرما از سئو
- دریافت کلمات کلیدی مدنظر از کارفرما برای پروژه
- درک هدف پروژه
- ارتباط با واحد محتوا و مدیریت بر اساس اهداف سئو
- ارتباط با واحد فنی و رفع ایرادات بر اساس اهداف سئو
- ارتباط با واحد تبلیغات
- ارتباط با واحد گرافیک
- ارتباط با واحد فروش
درآمد و حقوق سئوکار چگونه است؟
مسیر شغلی سئو در ایران و خارج از ایران جزو یکی از پر پول ترین مسیر های شغلی است زیرا اهمیت وجود چنین مشاغلی به تازگی به خوبی درک شده است و سازمان ها و کسب و کار ها برای استفاده از این افراد حاظر به پرداخت مبلغ های بالا با توجه به تخصص این افراد می باشند. در ایران حقوق یک سئوکار حرفه ای (در حال حاظر که این مقاله نوشته می شود) می تواند از اعدادی بین ۱۰ میلیون تومان ماهیانه تا ۲۵ میلیون تومان ماهیانه به صورت استخدامی در یک شرکت خوب دریافتی داشته باشد. یک سئو کار سطح متوسط نیز می تواند بین ۵ تا ۷ میلیون تومان در ماه بصورت استخدامی در یک شرکت دریافتی داشته باشد. اگر بخواهیم به طور کلی برسی کنیم به صورت زیر میتوان مشاهده کرد:
استخدام در یک سازمان:
- سئوکار حرفه ای (senior seo specialist) : بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان در ماه
- سئو کار معمولی (junior seo specialist) : بین ۵ تا ۷ میلیون تومان در ماه
فعالیت شخصی فریلنسری:
- سئوکار حرفه ای (senior seo specialist) : بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان در ماه
- سئو کار معمولی (junior seo specialist) : بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان در ماه
تفاوتی که در میان استخدام شرکتی و فعالیت بصورت فریلنسری می باشد این است که در استخدام شرکتی شما به طور ثابت شرکت در هر حالتی باشد حقوق ماهیانه خود را دارید؛ اما در حالت فریلنسری ممکن است یکماه ۳ پروژه پشت سر هم برای شما آماده شود و در یک ماه ممکن است اصلا پروژه ای برای شما یافت نشود. این تفاوت وجه انتخاب برای متخصصین است که بسته به سلیقه و شرایط یا بصورت استخدامی حقوق ثابت دریافت می کنند و یا بصورت فریلنسر فعالیت خود را ادامه می دهند.
چگونه تبدیل به یک سئو کار شویم؟
برای کسب مهارت در زمینه SEO می توانید در دوره های آموزش سئو شرکت کنید. ما نیز در سئو نکست یک دوره سئو تخصصی و حرفه ای خواهیم داشت که می توانید با شرکت در آن به یک سئو کار حرفه ای و متخصص تبدیل شوید و به کسب درآمد از دنیای سئو بپردازید. در دوره سئو منطقی، تمامی روش های کسب درآمد از سئو را بازگو خواهیم کرد تا بتوانید به راحتی در شرکت های بزرگ استخدام شده و یا پروژه های مختلف دریافت کنید و از سطح مالی خود لذت ببرید. همچنین یکی دیگر از بهترین راهکار ها برای افزایش مهارت در زمینه سئو سایت، آموزش بصورت Self-Study یا همان خودآموز است که با مشاهده ویدئو های آموزشی رایگان در فضاهایی مانند آپارات و یوتیوب و مطالعه مقالات سایت های بزرگ در این زمینه می توانید به یک متخصص سئو تبدیل شوید.
استخدام سئو کار حرفه ای چگونه است؟
برای اینکه بتوانید بهترین متخصص سئو را برای کسب و کار و سازمان خود انتخاب کنید باید به چند نکته توجه ویژه ای داشته باشید. مورد اول اینکه برای ارزیابی تخصص سئوکار به صحبت های آن گوش کنید اما توجه اصلی شما بر روی نمونه کار های آن باشد. چراکه نمونه کار های سئو به نوعی یک زبان گویا برای شما می باشند که می توانید سطح مهارت فرد و تجربه آن را برسی کنید. ببینید در چه کلماتی رتبه گرفته است و سختی آن کلمات چگونه بوده است. با مقدار هزینه اندکی پروژه های متخصص سئو خود را به یک سئوکار دیگر بدهید و از اون بخواهید آن هارا برسی کند و به شما بگوید که چگونه آن ها اجرا شده و سطح کار چگونه بوده است؟ به همین شیوه می توانید یک ارزیابی کلی از فرد مورد استخدام خود داشته باشید.
کلام آخر درباره سئو کار (به زبان خودمانی)
من، امیر محمد خجسته از سال ۱۳۹۹ شروع به فعالیت در این زمینه کرده و تا همین لحظه که شما در حال مطالعه این مقاله هستید با عشق به فعالیت های خودم در زمینه سئو ادامه داده ام. تنها چیزی که می توان گفت این است که یک چیز می تواند شمارا در این مسیر ثابت قدم نگهدارد و آن هم چیزی نیست جز علاقه! تنها علاقه توانست من را شب هایی که مشغول آموزش سئو بوده ام تا ساعت ۴ صبح بیدار نگه دارد. هیچ چیز جز علاقه مطمئن باشید چنین قدرتی ندارد. فعالیت بعنوان یک سئوکار در این سال ها برای من هم از نظر مالی و هم از نظر موقعیت شغلی و اجتماعی فوق العاده بوده است و می توان گفت که اگر به عقب باز میگشتم نیز همین مسیر را ادامه میدادم.